Методическая разработка урока по английскому языку Ice-cream technology.

СабаKтыS жоспары
План урока
П‰н
Предмет
Prof. Engl.
К_ні
дата






сабаKтыS №
№ занятия

Топ
группа






ТаKырып Тема
Ice-cream technology.

МаKсатЦели
Білімділік Дидактическая to fasten lexical and writing skills on the topic
ДамытушылыK Развивающая to develop monologue speech
Т‰рбиелікВоспитывающая to bring up interest in the study of English culture.

СабаKтын типі (тaрпаты)
Тип урока
Combined lesson.

СабаKтын ‰дісі
Метод обучения
Practical method.Collage.

Корнекілік
Оснащение
Text,tasks

СабаKтын барысы Ход урока

1. БаCдарлану – мотивациялыK блок Мотивационно – ориентировочный блок

СабаKтыS таKырыбын шыCу, жазу
Выход на тему, запись темы урока
Good morning, boys and girls! Nice to meet you! Sit down, please! What can you say about Ice-cream technology.?
ОKу маKсатын Kою
Постановка цели, задач урока
formation of writing skills.

СабаKтыS барысымен танысу Знакомство с ходом урока

Білім жаSCыртуы Актуализация знаний

Ice-cream technology.

2. Жана материалды мазмaндау (баяндау) Изложение нового материала
1.Read and translate: Ice-cream technology
Ice cream is a frozen dessert usually made from dairy products, such as milk and cream, an
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·In ХІІІ century the Italian traveller Marko Polo rought to Europe few recipes new product, it was ice cream.
In summer 1660 Italian Franchesko Prokopio opened in Paris the sale of ice-cream.
From 1750 in France began to make this product that became popula
·r quickly.
In the USA the first mention about the open sale of ice-cream meets in May, 1777
1851 in Baltimor Jacob Fyssel founded the first in the world factory from the production of ice cream
When perfect refrigeration machines appeared,in the end ХІХ of century then production of ice cream
grew.
An ice-cream as has a product milk over 100 useful substances. In him there are fats, carbohydrates, whole set of vitamins (And, В1, В2, В12, С, Д, Е, Р). The amount of vitamins of С increases at addition of fruit filler. The power value of ice-cream hesitates from 100 to 250 kkal/100 gs.


Ice cream by a price 1000 dollars
The most expensive dessert in the world is prepared in the New York restaurant of Serendipity. Creamy ice-cream from 25 sorts of cacao by the decorated creams, pieces of food of gold, and also little the chocolate of La Madeline au of Truffle, given in glass from gold and decorated by diamonds.. About a desire to taste a dessert it is necessary to warn in good time. By the way, a client can at a desire to take away with itself on memory. Today ice cream can be very different. For any taste.
3. Рефлексия баKылау блогы
Рефлексивно – оценочный блок
Білімдерін бекіту
Закрепление знаний
2.Write the Ice-cream technology.
3.Recipes.
Н‰тижелерді жинаKтап, Kортындылау
Обобщение результатов, подведение итогов Conclusion of the lesson.
Рефлексия
Рефлексия Collage.
^й тапсырмасы
Домашнее задание technology of ice-cream
Kолы ___________________
подпись ________________





Рисунок 315